hul2
hul2

hul1
hul1

View 0_9
View 0_9

hul2
hul2

1/11

ALMELO

hulleman 

HUIS,

almelo

2013

Op een zaterdagochtend, in samenspraak met de klant, werd besloten om de bestaande jaren 50 woning niet te renoveren maar te kiezen voor nieuwbouw. De opdrachtgevers zaten in een nieuwe fase van hun leven en wilden dichter naar het centrum gaan wonen in een energieneutraal huis of passief woning.

Door de beperkingen van het bestemmingsplan (nokhoogte max. 6.00 m) en de nieuwbouweisen uit het bouwbesluit, is deze vorm ontstaan.

De woning staat haaks op de straat met de rechterzijgevel pal zuid. Hierop bevinden zich de Synroof dakpannen met fotovoltaïsche cellen.

Ook bevindt zich in het dakvlak de twee zonnecollectoren die zorgen voor het warme tapwater. De warmtepomp wordt gevoed met een bron diep in de grond. Om de warmte zomers buiten te houden zijn er grote horizontale lamellen van western red ceder aangebracht. Bij de schuifpui in de kamer is aan de buitenzijde en weggewerkt in het plafond een grote optrekbare elektrische zonwering gemaakt.

 

Op de begane grond bevindt naast de woonkamer en keuken tevens een grote slaapkamer met annex een douche.

 

De woning is opgetrokken met 500 mm dikke cellenbetonblokken in combinatie met cascopanelen.